Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Νέα μείωση των στρατιωτικών στη σύνταξη Ιουλίου


 
Με αφορμή τη νέα μείωση που εμφανίστηκε στις συντάξεις Ιουλίου, μετά από σχετική ενημέρωση από το ΓΛΚ, εδόθη η παρακάτω εξήγηση:
     Από τον Ιούλιο του 2013 υπολογίζεται ο ΕΚΟΕΜΣ στο σύνολο της σύνταξης (όπως συμβαίνει με το ΜΤΣ από αρχή έτους), με αποτέλεσμα να αυξάνει το ποσό των ακαθαρίστων που προκύπτει από τις αλλεπάλληλες μειώσεις και επί του οποίου υπολογίζονται οι μειώσεις του Ν. 4093/2012 (5-10-15-20%). Επακόλουθο είναι να αυξάνει η μείωση του ποσού σύνταξης που αντιστοιχεί στην κύρια σύνταξη (από Ν. 4093/2012), το οποίο ποσό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ΕΦΌΣΟΝ αλλάζει κλίμακα η σύνταξη, με την προσθήκη του ΕΚΟΕΜΣ. Σε ορισμένες λίγες περιπτώσεις συντάξεων,  ενδεχομένως να μην εμφανισθεί μείωση. Διευκρινίζεται ότι τα ποσά που αντιστοιχούν σε ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ θα παρακρατηθούν στην πηγή, δηλ. από το μέρισμα και την παροχή (βοήθημα).

|                                                                                      
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου