Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ




        Χαιρετώ όλους τους συνάδελφους  ε.ε και ε.α  γνωστούς και αγνώστους.

    Αν κάτι νοσταλγώ, μετά από πολλά χρόνια στον Στρατό αλλά και στην αποστρατεία, είναι οι συνεργάτες μου. Είτε αυτοί ήταν Στρατιώτες
είτε Υπ/ξκοί  είτε Α/ξκοί  . Και θέλω να είστε σίγουροι ότι γνώρισα πολλούς και συνεργάστηκα με όλους , όπως και σεις άλλωστε.
   Πάντοτε με γνώμονα  την συνεργασία και την ΕΝΟΤΗΤΑ για το καλό
της υπηρεσίας ,της πατρίδος  και προσπαθώντας να έχω όσο το δυνατόν ήσυχη την  συνείδησή  μου και την ψυχική μου ηρεμία.  Όπως και σεις φαντάζομαι.
  <<Να είστε πάντα ενωμένοι για να μην μπορεί κανείς να σας βλάψει>> έλεγε πάντα η μητέρα μου όταν σαν παιδιά μαλώναμε με τον αδελφό μου. Θα το’ λεγε και σε σας  πιστεύω η δική σας. Κουβέντες που χαραχτήκανε στο μυαλό.
   Πολλές φορές  οι  απόψεις μου, σε  θέματα και χειρισμούς που αφορούν  Αποστράτους, δεν συμπίπτουν με θέσεις άλλων   ή .. όλων.  Αυτό θεωρώ ότι είναι όχι μόνο υγειές αλλά και αναγκαίο για να υπάρχει και λόγος αντιπαράθεσης θέσεων και απόψεων. Η διαφωνία σε κάποιο θέμα όμως δεν σημαίνει ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ούτε προσπάθεια ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.
   Είμαι μέλλος της ΕΑΑΣ , στην οποία είμαστε όλοι εγγεγραμμένοι μετά την αποστρατεία, αλλά μετά από αρκετά χρόνια στην αποστρατεία επέλεξα να είμαι και μέλλος της ΑΝΕΑΕΔ διότι θεωρώ ότι είναι πιο αδέσμευτη και μπορεί να  κινηθεί σε πιο συνδικαλιστικά για τον κλάδο μας πλαίσια.. Δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να πείσω κανέναν να προσχωρήσει στην ΑΝΕΑΕΔ ούτε κανέναν να αποχωρήσει από την ΕΑΑΣ .
   Το ιδανικό για εμάς της ΑΝΕΑΕΔ θα ήταν να ενωθούμε όλοι οι απόστρατοι όλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδανικό γιατί.. τίποτε δεν έχουμε να χάσουμε από κάτι τέτοιο σε αντίθεση με άλλους.  Μόνο  κερδος θα έχουμε ΟΛΟΙ  από μια τέτοια ένωση.
   Έτσι λοιπόν  με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ   αλλά και    ΙΣΟΝΟΜΕΣ διαδικασίες να εκλέξουμε τους Ηγέτες μας. . Εκείνους που θα κρίνουμε ότι πρέπει να ηγηθούν επειδή είναι ικανοί και όχι επειδή είναι στρατηγοί.
  Βέβαια θα ήθελα πολύ να ξέρω πόσοι και ποιοι θα ασχοληθούν με τα κοινά των αποστράτων  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ χωρίς να υπολογίζουν  σε........
Να είναι εκεί και να εργάζονται για το καλό των αποστράτων και όχι για  προβολή ή προετοιμασία  αναρρίχησης………
    Θα το ζήσουμε άραγε κάτι τέτοιο εμείς οι παλαιότεροι ;  Αν όχι εμείς δεν θα πάψω να προσπαθώ να το ζήσουν τουλάχιστον οι νεώτεροι συνάδελφοι. Θα είναι   μια συνεχής προσπάθεια  να πεισθούν οι νεότεροι ότι δεν φταίγαμε όλοι για όσα μας κατηγορούν. Μπορείτε και σεις εάν θέλετε να προσπαθήσετε για τον ίδιο σκοπό απ’ το δικό σας μετερίζι.
  Παραμένω πιστός  στρατιώτης  και εργάτης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Εάν  και.... όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω ας με χτυπήσει με επιχειρήματα.
 
Υ.Γ     Μερικές  αναρτήσεις στο blog των Hawk είναι μεταφορές από άλλα blogs των οποίων οι διευθύνσεις  αναφέρονται, όπως προβλέπεται άλλωστε,   και τα θέματα  ενδιαφέρουν ε.ε και ε.α

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ελευθέριος Παναγιωτίδης
Μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Μέλος της ΕΑΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου