Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΕΘΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

_________________ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
______________________________Ν. Π. Δ. Δ.
___________________Γραφεία:Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
_______________________Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
_______________Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

____________________________________________________Αριθ.πρωτ.: 908
____________________________________________________Ημερ.: 27-01-2012

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΑΝEΑΕΔ κον Μ. Ρέππα
Πρόεδρο ΑΚΙΣ κον Χ. Χρηστίδη
ΚΟΙΝ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κον Δ. Αβραμόπουλο
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κον Ι. Ραγκούση
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κον Γ. Γεωργίου
Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κον Κ. Σπηλιόπουλο
Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Στρατηγό M. Κωσταράκο
Αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Κ. Ζαζιά
Αρχηγό Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχο Κ. ΧρηστίδηΠ.Ν.
Αρχηγό Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχο Α. Τσαντηράκη
Ε.Α.Α.Σ.
Ε.Α.Α.Α.

ΘΕΜΑ: Θέματα Αποστράτων



Αξιότιμοι κοι Πρόεδροι

1. Αναφορικά με την από 24 Ιανουαρίου 2012 επιστολή σας προς τον ΥΠΕΘΑ κο Αβραμόπουλο, την οποία κοινοποιείτε σε μεγάλο αριθμό αποδεκτών, περιλαμβανομένων και των Μ.Μ.Ε., η ΕΑΑΝ, η οποία εκπροσωπεί 13.000 Αποστράτους του ΠΝ και του ΛΣ ως και ορφανικές οικογένειες αυτών, σας γνωρίζει τα ακόλουθα:
α. Αυτή καταφέρεται αναίτια κατά των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ), περιλαμβανομένης και της ΕΑΑΝ, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς και υποτιμητικές εκφράσεις, οι οποίες δείχνουν να αναφέρονται σε αντίπαλες οργανώσεις και όχι σε συνεργαζόμενες.
β. Η ΕΑΑΝ μέχρι τώρα έχει επιδείξει πνεύμα συνεργασίας με όλες τις Ενώσεις/Συλλόγους Αποστράτων συμπεριλαμβανομένων και των δικών σας στην προσπάθεια ενοποίησης όλων των δυνάμεων των Αποστράτων. Δεν κατανοούμε, λοιπόν, γιατί από σνεργάτες μας κατατάσσεστε στους αντιπάλους και στην ουσία διαρρηγνύετε αυτή τη σχέση.
γ. Η ΕΑΑΝ ουδέποτε έχει καταφερθεί κατά των Ενώσεών σας και σας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμη την επίσημη αναγνώρισή σας.
δ. Η ΕΑΑΝ, που κατά την άποψή σας «έχει ανταλλάξει την μη διάλυσή της με την πίστη και υποταγή στις επιταγές του Υπουργείου», έχει μέχρι τώρα προβεί σε πλήθος ενεργειών, που σκοπίμως αγνοείτε, όπως:
(1). Προσφυγή κατά του Μνημονίου που μας έφερε σε πλήρη ρήξη με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
(2). Επιστολή διαμαρτυρίας στον τότε Πρωθυπουργό για τη στάση του ΥΠΕΘΑ και Κυβερνητικών στελεχών κατά των Αποστράτων.
(3). Σωρεία εγγράφων στους Υπουργούς Εργασίας, Άμυνας και Οικονομικών για τα ασφαλιστικά, οικονομικά, θεσμικά, υγειονομικά και άλλα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους και που καταφέροντο ευθέως κατά της Κυβερνητικής πολιτικής.
(4). Συναντήσεις με τους τρεις ΥΠΕΘΑ των δύο τελευταίων ετών, την Στρατιωτική Ηγεσία και τις Διοικήσεις του ΜΤΝ και ΝΝΑ, για τα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους.
(5). Συναντήσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης, στις οποίες παρουσιάσαμε τις διαφορές μας με το ΥΠΕΘΑ και προβάλαμε τις θέσεις των Αποστράτων.
(6). Συναντήσεις με όλους τους Συλλόγους Αποστράτων ΝΠΙΔ, που δραστηριοποιούνται στο Π.Ν.
(7). Συμμετοχή σε συσκέψεις με άλλους φορείς Αποστράτων των Ε.Δ. ΝΠΙΔ για συντονισμό ενεργειών, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της ΕΑΑΝ στην διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 30-09-2011.

2. Δεν πρόκειται να απαντήσουμε κατά γράμμα στις κατηγορίες σας, γιατί αυτές θα εκλαμβάνοντο ως απολογία. Σε ουδένα απολογούμεθα πλην των Μελών μας. Είναι, όμως, ιδιαίτερα προσβλητική η αναφορά σας στα παράσημα, που ο κος Α/ΓΕΕΘΑ καθιερώνει να φέρουν όσοι Απόστρατοι επιθυμούν. Αυτή η διάταξη αφορά κυρίως τους βετεράνους, που στα τελευταία χρόνια της ζωής τους υπερηφανεύονται να τα φέρουν, γιατί τα κέρδισαν στα πεδία των μαχών για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε πολύ καλά, από τους βετεράνους Μέλη μας. Κατ’ εσάς, αυτοί είναι που τους χαρίζουν χάντρες και καθρεπτάκια.

3. Όλη αυτή η πολεμική εναντίον των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) συνάγεται οτι πηγάζει από την απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αυτές να παραμείνουν ΝΠΔΔ και να μην διαλυθούν, που όπως αποκαλύπτεται τώρα, είναι η πάγια επιδίωξή σας, ώστε να μονοπωλείτε την εκπροσώπηση των Αποστράτων.

4. Η ΕΑΑΝ λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια με γνώμωνα την προάσπιση των συμφερόντων των Αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ., θα συνεχίσει δε να το πράττει και στο παρόν στάδιο παραμένει στο να καταγγείλει σε όλους αυτούς την στάση σας.

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Γ. ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΠΝ
Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιναύαρχος ε.α. Σ.Περβαινάς ΠΝ

2 σχόλια:

  1. Δέν βλέπω νά μάς λενε κάτι καινούργιο.Τό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας όλων τώ Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών τών Ενόπλων Δυνάμεων πού νά μήν ξεχνάμε είναι(μέχρι σήμερα απ οσο γνωρίζω ) Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου , οί εδώ καί 40 χρόνια παρεμβάσεις τους ελάχιστα αποτελέσματα είχαν , γιά τό λόγο αυτό πλείστοι όσοι συνάδελφοι είχαν υποβάλλει προτάσεις γιά τροποποίηση τού απαρχαιομένου καταστατικού , αλλά δυστυχών ή μόνιμη απάντηση ήταν αρνητική.Επί τή ευκαιρία νομίζω ότι μάλλον η ΕΑΑΝ ότι αλλού πρέπει νά αναζητήσει αντιπάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tous eynouxismenous kaneis den tous fovatai

    ΑπάντησηΔιαγραφή