Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση της ΑΝΕΑΕΔ στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA της 9/2/2012


Μέσα από την συνεχιζόμενη λαίλαπα των απεχθών μέτρων που έχουν ληφθεί από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα οι αποδοχές των στρατιωτικών έχουν μειωθεί κατά 50-55 %

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο αφού έχουν προαναγγελθεί νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την γενικότερη απαξίωση του ρόλου και της υπόστασης των στελεχών των Eνόπλων Δυνάμεων και βέβαια δεν παραβλέπουμε στην εξαθλίωση που έχουν οδηγηθεί ιδίως οι νεότεροι στρατιωτικοί, οι οποίοι βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που φτάνει μέχρι και στην ανάγκη της εκποίησης  περιουσιακών  τους στοιχείων.

Στην ίδια αν όχι χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι απόστρατοι οι οποίοι βλέπουν τις συντάξεις τους να ολισθαίνουν με τρομακτική ταχύτητα.

Παράλληλα αντιμετωπίζονται παράνομα με ηλικιακά κριτήρια ως «τιμωρία» από την πολιτεία και όχι ως αναγνώριση του έργου τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αντισυνταγματικά μέτρα έχουν ληφθεί  εναντίον τους ώστε να τους απαγορεύεται στην ουσία να εργαστούν μετά την συνταξιοδότηση τους.

Η ΑΝΕΑΕΔ θα συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις της με σκοπό  την προστασία του εισοδήματος των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων αλλά και γενικότερα του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου