Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΛΛΟ.


ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ σημαίνει ότι δύο ή και περισσότεροι συζητούν και προσπαθούν να βρουν κοινή συνισταμένη σε  ότι  διαπραγματεύονται. ΑΝ δεν είναι έτσι δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά κάτι άλλο.
Όταν κάποιος λέει πως επιθυμεί να διαπραγματευτεί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ενδεχόμενο της πλήρους αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.



 Όσοι έχουμε κατά καιρούς διαπραγματευτεί  γνωρίζουμε ότι η διαπραγμάτευση έχει και ποσοστό αποτυχίας. Αυτό σημαίνει ότι όταν πάμε  να διαπραγματευτούμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνουμε ένα πλάνο και βάζουμε κάποια όρια από τα οποία δεν  υποχωρούμε ( τα λένε κόκκινες γραμμές).
  
Αν μεν πουλάμε ,όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση την Πατρίδα, μπορούμε να πάμε προς τα επάνω και αυτό λέγετε κέρδος. Προς τα κάτω όμως δεν ξεπερνάμε το όριο το οποίο θέσαμε γιατί αυτό λέγετε ΑΠΩΛΕΙΑ (χασούρα). Και μάλιστα απώλεια Ελευθερίας ,κυριαρχικών δικαιωμάτων κλπ. Και όταν το άλλο μέρος της διαπραγμάτευσης αντιληφθεί ότι υποχωρούμε από τα όρια, ζητάει κι’ άλλη υποχώρηση και μετά κι’ άλλη, κι’ άλλη…. Έτσι η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ καταντάει να γίνει ΕΠΑΙΤΕΙΑ.(παρακάλια)

Επειδή  οι Έλληνες ποτέ δεν παρακαλούσαν  πιστεύω πως το ΟΧΙ υπάρχει ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γιατί ίσως είναι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο το οποίο έχει στα χέρια της αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

 Σε περίπτωση που η πρόταση των “εταίρων”  γίνει τελεσίγραφο  και επειδή οι Έλληνες τελεσίγραφα δεν δέχονται Το ΟΧΙ  είναι επιβεβλημένο.
Να είστε σίγουροι ότι αυτοί το φοβούνται περισσότερο από εμάς.

Εξ άλλου σε τελεσίγραφα που κατά καιρούς τέθηκαν στην Ελλάδα οι απαντήσεις ήταν ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ των αρχαίων ,  ΟΧΙ του Μεταξά,  ΟΧΙ του κυπριακού λαού με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο στο σχέδιο Ανάν….

Ας καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ με ταυτόχρονη απώλεια  Ελευθερίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Στο δίλλημα αυτό η απάντηση πρέπει να είναι:
    ΟΧΙ    ΚΥΡΙΟΙ   ΔΕΝ   ΠΟΥΛΑΜΕ   ΑΛΛΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου