Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Υποχρεωτική εγγραφή στις Ενώσεις Αποστράτων

Aξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 

ονομάζομαι Ιωάννης Βιδάκης, είμαι Αρχιπλοίαρχος (Ο) ε.α.του Πολεμικού Ναυτικού

και απευθύνομαι σε σας, ως Προέδρου της Βουλής, της Νομοθετικής Εξουσίας.



2. Βάσει του (χουντικού)  Ν.Δ 1171 της 20 Μαίου/2 Ιουνίου 1972, πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφώ ως μέλος της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικού, για την οποία εγγραφή υποχρεωτικά,  μου παρακρατείται μηνιαία συνδρομή απο το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού. Φυσικά το ίδιο ισχύει για όλους τους συναδέλφους.

3. Το τελευταίο στο οποίο απευθύνθηκα μου ανέφερε οτι ενεργεί νόμιμα και βάσει του προαναφερομένου Ν.Δ γίνεται η εν λόγω κράτηση.

4. Αναρωτιέμαι λοιπόν κατά πόσο σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία μπορεί να υπάρχει ακόμα διάταξη που να υποχρεώνει μια κατηγορία πολιτών υποχρεωτικά να εγγράφονται σε συγκεκριμένες ενώσεις ( περιορισμός ελευθερίας βούλησης και επιλογών) και η Βουλή να ανέχεται αυτήν την κατάσταση.

5. Παρακαλώ λοιπόν ως πολίτης πλέον και έχοντας έννομο συμφέρον, για την επείγουσα  κατάργηση αυτών των υποχρεώσεων, (άσκηση απο το Κοινοβούλιο νομοθετικού έργου). 

6. Αυτονόητο είναι να είμαι απογοητευμένος απο το όλο "σύστημα",  αφού τόσα έτη απο το 1974 και μετά δεν επιχειρήθηκε με επιτυχία η κατάργηση αυτού του καθεστώτος, από την ΕΑΑΝ, το ΜΤΝ, ή άλλο φορέα.

7. Παρακαλώ να με ενημερώνετε για την εξέλιξη του παρόντος αιτήματος.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Βιδάκης

Μεταμόρφωση

τηλ. 697721
????, 210-284????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου