Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

              
Λίγο πριν ψηφίσουμε, ας θυμηθούμε την πρώτη & τελευταία ομιλία της Άννας Βαγενά στη Βουλή (βίντεο) 

Πρόκειται για σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια πολιτικά ήθη. Υπενθυμίζουμε ότι η Άννα Βαγενά κατέλαβε τη θέση της Πέμης Ζούνη στη Βουλή (βουλευτής Α΄Αθηνών), ενώ αμέσως μετά την ορκωμοσία της ανακοίνωσε                                                     
ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονταν στο Μνημόνιο 2! Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Βαγενά εξήγησε ότι παρόλο που θα το καταψηφίσει, δέχτηκε την έδρα διότι, όπως τόνισε, την εξέλεξε «ο κόσμος» και όχι «κανένας μηχανισμός».Ως γνωστόν έπραξε αυτό ακριβώς που είπε, δηλαδή καταψήφισε, και ο Γιώργος Παπανδρέου τη διέγραψε εν ριπή οφθαλμού. Ως εκ τούτου, καταγράφηκε στη πολιτική ιστορία της χώρας ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για λίγες μόνο ώρες... Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις τόσο κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαϊου, καλό θα ήταν να ξαναθυμηθούμε τι είπε κατά την πρώτη και τελευταία ομιλία της στη Βουλή, στις 12 Φεβρουαρίου 2012, στην οποία μόνο ξύλινο λόγο δεν χρησιμοποίησε...
Απευθυνόμενη αρχικά στους νέους είπε ότι "θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ελπίδα, όταν δουλεύεις έντιμα και καθαρά" προσθέτοντας "Όταν όμως βλέπεις όμως τη δουλειά ετών και φτάνεις σε ένα σημείο και είσαι συνταξιούχος και δεν μπορείς να ζήσεις, εδώ είναι η πικρή στιγμή".
Συνεχίζοντας η Άννα Βαγενά είπε ότι παρακολουθεί εκείνε τις μέρες τη συζήτηση στη Βουλή και την κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και διαπιστώνει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά που λέγονται στο κοινοβούλιο με αυτά που ισχύουν στην κοινωνία.΄
"Είναι σαν να παίζεται ένα έργο εδώ μέσα, άσχετο με το έργο που παίζεται έξω στην κοινωνία. Στην κοινωνία παίζεται ένα έργο που είναι σαν να μην αφορά τα κόμματα. Ξέρετε τι ζει ο κόσμος; Ακούει ο κόσμος έκπληκτος για εκατομμύρια που πάνε και έρχονται. Από που φύγαν αυτά τα εκατομμύρια, ποιος θα μας πει;" αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα δεν έφυγαν από τους απλούς ανθρώπους που δούλεψαν έντιμα και σκληρά.
Αναφερόμενη στην ανάπτυξη, η Άννα Βαγενά, ρώτησε "σε ποια ρημαγμένη Ελλάδα και σε ποια ρημαγμένη Αθήνα θα έρθει η ανάπτυξη;" και κάλεσε τους βουλευτές να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας."Περπατήστε σας παρακαλώ μια μέρα, αφήστε τα αυτοκίνητα για να δείτε την Αθήνα που ντρεπόμαστε για την εικόνα της. Ντρέπομαι όταν βλέπω τουρίστες. Πού τους καλούμε να έρθουν. Ποιος την κατάντησε έτσι;"
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, προειδοποίησε ότι έρχεται μεγάλη κοινωνική έκρηξη και κάλεσε όσους έχουν λίγη ευαισθησία θα πρέπει να προσέξουν: "Κάποιοι θα πάνε να κρυφτούνε πίσω από τα τείχη τα υψηλά στις επαύλεις που έχουν χτίσει, σε όλα τα προάστια και νομίζουν ότι εκεί πέρα θα είναι ασφαλείς. Δεν θα είναι".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΑΥΤΗ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ;;;;;;;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ
ΕκτύπωσηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου