Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

"Κοινωνικά φρονήματα αλλού..."

Απάντηση ΑΝΕΑΕΔ σε 'υπερασπιστές" του Παναγιωτόπουλου:

Απάντηση ΑΝΕΑΕΔ σε 'υπερασπιστές` του Παναγιωτόπουλου:`Κοινωνικά φρονήματα αλλού...`


Σκληρή απάντηση της ΑΝΕΑΕΔ σε δημοσίευμα το οποίο είχε αναλάβει την υπεράπιση του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και μέσα από το οποίο η ανακοίνωσή της για τα   “συσσίτια και τους τάφους”   αποδιδόταν στα “αριστέρα της φρονήματα”. Η ΑΝΕΑΕΔ φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αφήνει τίποτα αναπάντητο .
Όλη η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:

“Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό του αναγνώστη του σχόλιου σας και ιδιαίτερα η κατακλείδα με την υπόδειξη περί μέτρου, στο δικτυακό σας τόπο, για το από 3/7/12 Δελτίο Τύπου της ΑΝΕΑΕΔ, είναι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάτε για σχοινί.

Επειδή δε, και ημείς παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ υπήρξαμε, γνωρίζουμε 


 άριστα την τακτική, που χρόνια ακολουθείται από μικρή ευτυχώς μερίδα των διαπιστευμένων στο ΥΕΘΑ δημοσιογράφων, όπως άλλωστε αυτή έχει κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας. Συνεπώς, θα ήταν εκ του περισσού ο σχολιασμός του αυθορμητισμού και του περί δικαίου αισθήματος, που σας οδήγησε στην έκδοση του υπόψη σχολίου.

   Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να καταδείξουμε, την προκλητική τακτική προσπάθειας αποδόμησης και απαξίωσης της ΑΝΕΑΕΔ και των μελών της, που ακολουθείτε στο σχόλιο σας. Με τη χρήση του παλιού τρόπου «το λέω μεν.... αλλά δεν έχει σημασία», εμφανίζεσθε ως δήθεν αντικειμενικοί ανεξάρτητοι σχολιαστές, προσδιορίζοντας δήθεν αριστερή απόχρωση στην ΑΝΕΑΕΔ, ώστε να παρασύρετε τους αναγνώστες σας σε επικίνδυνες για τις εποχές μας παρορμητικές σκέψεις και αντιδράσεις.

   Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι το ΔΣ και τα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ δεν έχουν υποβάλει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και την ανεξαρτησία μας την εκφράζουμε, με την απόλυτη φιλολογική ερμηνεία της, όπως αυτή είναι αποτυπωμένη και στο Καταστατικό μας. Και πριν και τώρα, προασπιζόμαστε με διαφάνεια και με βάση τους νόμους και την ηθική, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας για το πώς ερμηνεύετε εσείς την ανεξαρτησία, όταν παρουσιάζεστε λάβροι κατά του κ. Μπεγλίτη, ο οποίος είχε εξαγγείλει ακριβώς τα ίδια, ενώ τώρα, τα ίδια ακριβώς, τα ερμηνεύετε ως υπέρτατη πρόνοια. Εκτός αν έχετε κάποια πληροφόρηση, ότι επίκειται λιμοκτονία των Ελλήνων, οπότε σε αυτή την περίπτωση, ναι, η προστασία του στρατοπέδου και η παροχή συσσιτίου, είναι, όχι απλά πρόνοια, αλλά υπέρτατο προνόμιο.

   Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι στο μυαλό της νέας ηγεσίας τόσο του ΥΕΘΑ όσο και του ΥΠΟΙΚ υπάρχει, και αυτό θα φανεί σύντομα, το θέμα της περαιτέρω μείωσης των μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών, με την εξαγγελία δε αυτή επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ρίξει στάχτη στα μάτια τους.

   Οι χώροι εργασίας κύριοι σε κανένα επάγγελμα δεν θα πρέπει αλλά και δεν είναι χώροι διαβίωσης οικογενειών. Οικισμοί πλησίον των χώρων ναι, αλλά όχι μέσα σε αυτούς. Κάτι που και στις Ε.Δ υφίσταται, αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι διαφορετικό όμως αυτό, από το να κατοικούν οικογένειες ή και στελέχη και να σιτίζονται σε στρατώνες, οι οποίοι διαθέτουν μόνον υποδομές στρατιωτικής εκπαίδευσης και όχι κοινωνικής διαβίωσης. Παρότι κατανοούμε τη σκοπιμότητα, δεν κατανοούμε με ποιο άλμα λογικής, διαστρεβλώσατε το πνεύμα των λεγομένων μας λέγοντας ότι δήθεν θεωρούμε τα στρατόπεδα φυλακές ή κακόφημα μέρη που δεν πρέπει να συχνάζουν παιδιά! Η μόνη δικαιολογία που σας απομένει είναι ότι μάλλον δεν έχετε υπηρετήσει τη θητεία σας σε στρατόπεδο, οπότε, λογικό είναι να μην γνωρίζετε.

  Συναφώς, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, να μας περιγράψει ο συντάκτης του σχολίου, τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του κου Υπουργού για τους /τις υπηρετούντες στα Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, που και αυτά, υπό μία έννοια, στρατόπεδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν.
Τέλος, θεωρούμε ότι το απαύγασμα της αμετροέπειας και της πρόκλησής σας, είναι η σύγκριση των αμερικανικών βάσεων, με τα ελληνικά στρατόπεδα.

Αιδώς Αργείοι!”

 http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου