Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Έκανα αυτό που έπρεπε



Συνέντευξη που παραχώρησε στις 2 Ιανουαρίου ο  Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο Αυστριακό περιοδικό Profil και στους δημοσιογράφους Gunther Muller και Robert Treichler

 Το περιοδικό επέλεξε τον κ. Παπανδρέου ως «'Άνθρωπο της χρονιάς» ΔΙΟΤΙ
 «Όποτε δημοσιοποιούνταν κακές ειδήσεις το 2011, βλέπαμε εσάς. Η Ελλάδα και μαζί της εσείς, ήσαστε στο επίκεντρο του προβλήματος. Αν διαλυθεί η ευρωζώνη, θα διαβάζουμε κάποτε στα βιβλία της ιστορίας ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα, ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ήδη γνώριζε πως η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, λόγω των υψηλών ελλειμμάτων και της ελλιπούς ανταγωνιστικότητας, ανέφερε ότι το σύνθημα του προεκλογικού αγώνα του 2009 ήταν «ή, αλλαγή πορείας, ή, βύθιση»  
(Σχλιο:  Και αφού ο λαός σου έδωσε την ευκαιρία για αλλαγή πορείας  εσύ γιατί  τον βύθiσες;)

 Ερωτηθείς πότε είδε για πρώτη φορά «το χάος και αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτό έγινε τον Φεβρουάριο του 2010 με τον ίδιο να συνειδητοποιεί πως «εάν δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε στις αγορές ότι η Ε.Ε. προστατεύει τη χώρα μας από τη μαζική κερδοσκοπία, θα καταστραφούμε.

 Διαφώνησε με την ερώτηση - τοποθέτηση του αυστριακού δημοσιογράφου «αν αναλαμβάνετε την ευθύνη για την απάτη της παραποίησης των ελληνικών οικονομικών στοιχείων εκ μέρους της Αθήνας ήδη κατά την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη» λέγοντας ότι «όταν γίναμε μέλος της ευρωζώνης το 2001, η δημοσιονομική μας κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη από ορισμένων άλλων κρατών-μελών. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν χαμηλότερο του 3%, οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν υψηλοί. Τα προβλήματά μας εντοπίζονταν αλλού: η οικονομία μας δεν ήταν ανταγωνιστική και δεν φροντίσαμε να επενδύσουμε σε ανταγωνιστικούς τομείς. Αντ΄ αυτού, διατηρήσαμε, τεχνηέντως, μη ανταγωνιστικούς τομείς, όπως το δημόσιο τομέα που διογκώθηκε χωρίς να υπάρχει λόγος.»

 «Τί άλλο πήγε στραβά;», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δόθηκαν πολλά χρήματα στη γεωργία, χωρίς όμως να εκσυγχρονιστεί, με αποτέλεσμα «οι αγρότες μας να παράγουν επιδοτούμενα προϊόντα, που μετά έπρεπε να καταστραφούν».
Σχόλιο:Χάρυ Κλιν Μα πρίν από εσας πάλι εσείς είσασταν


  Στην ερώτηση των αυστριακών δημοσιογράφων εάν θεωρεί πως έχει αποτύχει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: « Όχι. Παρόλο που οι περικοπές ήταν σκληρές, προσπαθήσαμε να είναι κοινωνικά δίκαιες. Το πρόβλημα ήταν να μειώσουμε το έλλειμμα με αυτή την απίστευτη ταχύτητα. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων.  Ο Οικονομολόγος 
 Οι αυξήσεις στη φορολογία αποδίδουν με πολύ αργό ρυθμό, κυρίως όταν οι διεφθαρμένες και αδιαφανείς αρχές διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή. Φυσικά τα πακέτα λιτότητας ήταν ένα σκληρό χτύπημα για τους πολίτες. Όλα τα ΜΜΕ ήταν εναντίον μου, η αντιπολίτευση με χαρακτήρισε προδότη.»

 Έκανα αυτό που έπρεπε, ακόμη και αν σημαίνει ότι δεν θα επανεκλεγώ. Ήταν τιμή για μένα να υπηρετήσω την πατρίδα μου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χρεοκοπημένη σήμερα. Αυτό το αποτρέψαμε και γι' αυτό είμαι περήφανος.»

Ολόκληρη η συνέντευξη
http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10085:gap-i-did-what-i-had-even-if-it-means-that-they-will-not-re-elected
 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου