Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κοινή επιστολή Α.Κι.Σ. ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προς ΥΕΘΑ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ________ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ __________________________________________ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Μελισσών 10, 14564___________________________Ακαδημίας 87, 106 76 Αθήνα
Φάξ: 211-7000036______________________Τηλ. 211-0135611, Φάξ: 211-0135612
e-mail:info@akis2010________________________e-mail: aneaed@gmail.com

________________________________________Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2012
ΠΡΟΣ: - κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΚΟΙΝ.: - Ως πίνακα κοινοποίησης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με τις από 21-11-2011 και 2-12-2011
σχετικές επιστολές μας, είχαμε ζητήσει την συνάντηση τόσο μαζί σας όσο και με την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου σας εκθέσουμε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως απόστρατοι στρατιωτικοί. Επειδή πέρασαν σχεδόν δύο μήνες χωρίς ανταπόκριση επί των προθέσεών σας, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι, κατά την άποψή σας, δεν συντρέχει κανένας λόγος να ασχοληθείτε μαζί μας.
Φυσικά, αυτή την τακτική την είχαμε πλέον συνηθίσει από τον προκάτοχο σας. Εκείνο όμως που μας ξενίζει, είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζοντας τους φορείς εκπροσώπησης αποστράτων με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεχθήκατε επιλεκτικά μόνο τις ΝΠΔΔ Κλαδικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών. Ο δε Α/ΓΕΕΘΑ περιόδευσε τα γραφεία των ιδίων Ενώσεων και το πιο σπουδαίο που βρήκε να πράξει για να ενισχύσει τους δεδομένους δεσμούς μεταξύ των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών, στην εποχή που μετατρεπόμαστε σε νεόπτωχους και κοινωνικούς επαίτες, με πλήρως ισοπεδωμένη την αξιοπρέπειά μας, ήταν να ανακοινώσει πανηγυρικά τη δυνατότητα που παρέχεται στους απόστρατους, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να φέρουν τα μετάλλια και τα παράσημα τους με την πολιτική τους ενδυμασία! Αυτή η αντιμετώπιση, δείχνει πως ίσως κυριαρχεί η άποψη στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ότι μοιράζοντας «χάντρες και καθρεφτάκια» και υποσχέσεις διατήρησης των Κλαδικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, στο καθεστώς των ΝΠΔΔ, θα κρατήσει στοιχημένους τους απόστρατους σε αυτές τις Ενώσεις. Στις Ενώσεις που λόγω της υπαγωγής τους και εξάρτησής τους από το ΥΠ.ΕΘ.Α. και το Δημόσιο Λογιστικό, είναι εκ προοιμίου ευνουχισμένες διεκδικητικά, αφού υπό την δαμόκλειο σπάθη της διάλυσης τους, φαίνεται να ανταλλάσσεται η πρωτοφανής και μοναδική για συνταξιούχους, υποχρεωτική συμμετοχή και οικονομική εισφορά σε αυτές, με την πίστη και υποταγή τους στις επιταγές του Υπουργείου. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι τα παχυλά τους πορτοφόλια, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τις δικές μας υποχρεωτικές εισφορές, ακόμη και στην περίπτωση που υπήρχε επιθυμία, δεν μπορούν να διατεθούν, ούτε για δικαστικούς αγώνες προάσπισης των συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων μας, ούτε για υποστήριξη άλλων διεκδικητικών δράσεων.
Κύριε Υπουργέ, από την μέχρι σήμερα μικρή παρουσία σας στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, δεν έχουμε περιθώρια παρά να σκεφθούμε, ότι στο κομμάτι που μας αφορά και που συνδέεται απόλυτα και με δικαιώματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας, δυστυχώς ροκανίζετε το χρόνο της θητεία σας, με πλήρη απραξία και απάθεια στα καυτά μας προβλήματα. Η παθητική δε αυτή στάση, που χαρακτηρίζει και το πολυπληθές υπουργικό επιτελείο σας:
Ø Συνεχίζει να επιτρέπει την απαξίωση και τη στοχοποίηση μας ως δήθεν προνομιούχων,
επικινδύνων συστατικών της δημοκρατίας (κατά τις ρήσεις του προκατόχου σας) και την προσπάθεια κοινωνικής περιθωριοποίησης μας.
Ø Οδηγεί τα Μετοχικά μας Ταμεία σε πλήρη κατάρρευση.
Ø Δημιουργεί περιβάλλον σχολάζουσας περιουσίας, για τα Μετοχικά μας Νοσοκομεία (ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ), τα οποία χτίστηκαν και υποστηρίζονται από τις επί 60 και πλέον έτη επιπρόσθετες υπέρ αυτών συνεχιζόμενες κρατήσεις μας και τα οποία αποικιακά εκχωρήθηκαν στον ΕΟΠΥ. Παράλληλα, με την ασφαλιστική μας ένταξη στον ΕΟΠΥ, ισοπεδώνεται η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, υπέρ της οποίας, έχουμε καταβάλει πολλαπλάσιες εισφορές από πολλές κατηγορίες εργαζομένων.
Ø Συνεχίζει το διαχωρισμό μας με αντισυνταγματικά κριτήρια ηλικιακού ρατσισμού.
Ø Συνεχίζει την επί της ουσίας απαγόρευση για οποιασδήποτε μορφής εργασία, που θα μπορούσε να στηρίξει τον απλό βιοπορισμό των οικογενειών μας, ως βασική υποχρέωση του κάθε πατέρα, μητέρας και οικογενειάρχη, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και μας στερεί αντιδημοκρατικά, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά και αυτό το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Ø Εκχωρεί στο Υπουργείο Οικονομικών την αρμοδιότητα οικονομικής μέριμνας των στρατιωτικών, το οποίο αντιμετωπίζοντας μας ως Δημόσιους Υπαλλήλους ως προς τα δικαιώματα και ως μεσαιωνικούς εργάτες ως προς τις υποχρεώσεις, ετοιμάζει νέο ειδικό μισθολόγιο οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι και η μέχρι τώρα αντίστοιχη σιωπή της στρατιωτικής ηγεσίας των
ΕΔ δημιουργεί ερωτηματικά και θα μας ήταν ιδιαίτερα λυπηρό να διαπιστώσουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας κεντρικής Υπουργικής οδηγίας.
Οι Α.Κί.Σ και ΑΝΕΑΕΔ ως κατεξοχήν διεκδικητικοί φορέας των Αποστράτων όλων των κλάδων των ΕΔ, δεν πρόκειται να υποκύψουμε αλλά θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας και την ελάχιστη αναγνώριση των μοναδικών και ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών που διέπουν την εργασιακή και κοινωνική μας υπόσταση, ως αναπόσπαστου και ουσιαστικού δομικού στοιχείου του κοινωνικού μας ιστού.
Δηλώνουμε τέλος ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να καταγγείλουμε κάθε πράξη ή απραξία που μέσω της ηθικής και κοινωνικοοικονομικής εξαθλίωσης των στρατιωτικών, αλλά και του υπόλοιπου λαού του οποίου είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την λαβωμένη Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας.

Για την ΑΚίΣ______________________________Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Χρήστος Χρηστίδης__________________________Μιχαήλ Ρέππας
Πρόεδρος Δ.Ε.______________________________Πρόεδρος Δ.Σ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
- ΑΝΥΕΘΑ κ. Ι. Ραγκούση
- ΑΝΥΕΘΑ κ. Γ. Γεωργίου
- Υφυπουργό Εθν. Αμύνης κ. Κ. Σπηλιόπουλο
- Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
- Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, Αρχηγό ΓΕΣ
- Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη, Αρχηγό ΓΕΝ
- Αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη, Αρχηγό ΓΕΑ
- Φορείς ΕΔ & ΣΑ
- Μ.Μ.Ε.
- Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου

4 σχόλια:

  1. Κύριε πρόεδρε, ποια η θέση σας για τη συνεχιζόμενη άνιση κατανομή των κοινωνικών πόρων των ΕΔ; Γιατί οι του ΣΞ δεν παίρνουν ΒΟΕΑ, οι της ΠΑ σχεδόν άμεσα (και μάλιστα 2πλάσιο) και οι του ΠΝ άμεσα (και μάλιστα 3πλάσιο); Και μη μου πείτε περί χρηστής διαχείρισης γιατί όλοι τα ίδια κάνουν. Το πρόβλημα το δημιουργούν τα έσοδα.
    ΣΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο σου ΑνώνυμοςJan 25, 2012 09:03 AM είναι εντελώς προβοκατόρικο και διχαστικό. Στις σελίδες της ΑΝΕΑΕΔ θα βρεις απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ25 Ιανουαρίου 2012 στις 10:28 μ.μ.

    Επειδή εμείς στην ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχουμε μάθει να μιλάμε με ονοματεπώνυμα, πέραν του ότι μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να περάσετε απο τα γραφεία να σας ενημερώσουμε και ιδιωτικά.

    Πέραν αυτού θα ήθελα ειλικρινά να καταλάβω. Το πρόβλημα του ΜΤΣ είναι τι παίρνει ο συνάδελφος του ΠΝ ή της ΠΑ ή σε τι χάλια έχουν φέρει οι διοικήσεις και η ηγεσία (στρατιωτική και πολιτική) το ΜΤΣ ερήμην των μερισματούχων και μετόχων;

    Και μια και δεν σας τα είπαν καλά, μην σκαλίζετε τους κοινωνικούς πόρους γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.Μην παίζετε το Μπεγλίτιο παιχνιδάκι θέλω να πιστεύω άθελα σας. Αμαρτία είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φίλε Ανώνυμε 25/1 09.30
      Ζήτησες απάντηση από τον Προεδρο!
      Στην ΑΝΕΑΕΔ κατ΄αρχήν λειτουργούμε κατασταστικά και συλλογικά επομένως δεν υπάρχει ο Προεδρος υπάρχει το ΔΣ.
      Για το ερώτημα θα σε παρακαλούσα να δείς το site και εάν δεν καταλάβεις το λόγο της απορίας σου τότε ευχαρσίστως αφού συστηθείς να τα πούμε
      Φιλικά
      Μιχάλης Ρέππας
      Πρόεδρος ΔΣ

      Διαγραφή